فریلند یکی از بزرگترین رویدادهای حوزه فریلنسینگ هستش که سال پیش شهریور ماه با ۷۰۰ شرکت کننده در منطقه آزاد انزلی برگزار شد و امسال هم با بیش از ۲۰۰۰ نفر قراره برگزار بشه.
ستون برگزاری رویداد فریلند روی افراد خلاق جسور و توانمند بنا گذاشته شده که به صورت داوطلبانه به این رویداد کمک میکنن.

نحوه تقسیم بندی سازمانی در این رویداد تقریباً به صورت ماتریسی هست یعنی برای هر بخش یک تیم مستقل وجود دارد که هر کدوم وظایف مشخصی دارند اما هر واحد یک هدف مشخص رو دنبال میکنه و به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می کنند اما همین واحد ممکنه در کارهای واحد دیگه ای نقش کلیدی داشته باشه و جزئی از اون باشه مثلاً تیم پذیرش در طول روی داد علاوه بر انجام دادن کار پذیرش شرکت کنندگان به تیم دیتا هم کمک می کنه. یا مثلاً تیم گرافیک به تیم سوشال مدیا کمک میکنه در کنار سایر وظایفی که داره درست هر تیم وظیفه مشخصی دارد اما همگی همواره هوشیار هستند و سعی می کنند به سایر تیم ها کمک کنند تا بتوانند به اهدافشان برسند و هیچ تیمی بدون کمک تیم دیگه ای نمی تونه به فعالیت خودش ادامه بده و همه در مقابل مسئولیت های گروه های دیگر مسئول هستند.
این ویژگی این کمک را به ما می کنه که سازمان را کوچک در نگه داریم پیچیدگی ها شروع کمتر کنیم ارتباطات رو سریعتر کنیم با معنا تر کنیم و بهینه تر ارتباط ایجاد کنیم. علاوه بر این راندمان کارمون رو هم بسیار بالاتر می بره و با تعداد افراد کمتری میتونیم کارهای بزرگتری انجام بدیم.
جالب بهتون بگم سال قبل تیم اجرایی حدود ۲۴ نفر بود که مسئولیت رسیدگی به ۷۰۰ نفر شرکت کننده رو داشت اما امسال حدود ۳۲ نفر عضو تیم برگزاری اجرایی هستند که قراره به بیش از ۱۵۰۰ مهمون رسیدگی کنن.
امسال باتوجه به دیتا های سال قبل هماهنگی بیشتر با بچه ها تونستیم سایز تیم رو خیلی زیاد نکنیم در حقیقت سایز تیم نسبت به جمعیت کمتر شده: سال ۹۷ به ازای هر ۲۹ نفر یک عضو تیم داشتیم ولی امسال در فریلند ۹۸ به ازای هر ۴۶ نفر یک عضو تیم داریم.

از بزرگترین تغییرات نسبت به سال پیش اضافه شدن محسن فلاحنژاد به تیم مرکزی(core team) و پررنگتر شدن زحمات و وظایف ابراهیم نیکمرد بوده. اما طبق معمول و بر حسب علاقه راهبری و مسئولیت تیم اجرایی با افتخار کامل، با من بود.
از تغییرات عمده دیگه تشکیل یه تیم به اسم task force (که دوست داشتم اسمشو بذارم The A Team)، تشکیل تیم دیتا و آنالیز رویداد، برونسپاری نود درصدی عکاسی و فیلمبرداری، اضافه شدن ابعاد و مساحت تحت پوشش رویداد و… بود.
تیم تسک فورث رو امسال احمد هادی پور راهبری میکنه و تیم دیتا رو سورنا ذبیحی و راهبری تیم پذیرش با ساناز عصمتجو هست که امسال به شکل زیبایی چالش پذیرش ۱۵۰۰ نفر شرکتکننده در ۴۵ دقیقه رو پیش رو دارن و مطمئنم که از پسش بر میان.
درمورد تیم بندیها و منطقش تو یه پست دیگه بیشتر توضیح میدم.
خوشحال میشم اگر سوالی دارید حتما کامنت بذارید.
۱ دیدگاه